2020 vestuvinių suknelių kolekcija

2020 metų vestuvinių suknelių tendencijos

Pūstos ir ilgos rankovės

Tai viena aktualiausių 2020-ųjų vestuvinių suknelių tendencija. Rankovės gali būtų pūstos nuo pečių arba alkūnių, arba tiesiog plačios, surauktos į rankogalius. Tikrai išraiškinga ir moteriškumą pabrėžianti detalė, kiekvienai suknelei suteikianti charakterį, romantiško žavesio ir įdomesnę formą.

Pūstos rankovės dera ir su minimalistiniais figūrą išryškinančiais siluetais, ir prie ilgos, į apačią pūstos A silueto suknelės, ir prie trumpos iš laisvai krentančio audinio. Puikus pasirinkimas – apnuoginti pečiai ir rankovės žemiau pečių. Tai suteiks lengvumo, subtilios elegancijos, romantikos.

Pūstų rankovių sprendimas rekomenduojamas, jei norite kurti vintažinio stiliaus įvaizdį. Tokios suknelės puikiai tinka rudens ar žiemos vestuvėms, tačiau pasirinkus lengvesnį, nėriniuotą ar pralaidų audinį jos nuostabiai atrodys ir šiltuoju sezonu.

Raukiniai

Kasmet vis naujai atgyjanti raukinių tendencija yra be galo mėgstama romantikių, itin moteriška, atspindinti švelnumą. Suknelėse raukiniai dėliojami įvairiai: tiek keliais aukštais sijonuose ar rankovėse, tiek vertikaliomis linijomis ar per vieną petį.

Raukiniai gali būti iš plono lengvo perregimo tiulio – suknelė atrodys lengva ir neperkrauta, net jeigu jai panaudota ir 40 metrų tiulio, arba, priešingai, iš standaus kieto audinio, suteikiančio suknelei tūrį ir charakterį, tuomet audinio jau neprireiks tiek daug.

Skeltukai šonuose

Tai stipriai prigijusi tendencija vestuvių madoje, kuri jau kelinti metai džiugina nuotakas ir suteikia suknelėms lengvumo bei koketiškumo. Drąsioms, norinčioms išsiskirti ir nebijančioms subtiliai bei skoningai parodyti šiek tiek daugiau savo kūno nuotakoms siūlomas seksualesnis įvaizdis, o jį sukurti ir padės suknelės šonuose esantys skeltukai. Jie pastebimi tiek pačiuose suknelės šonuose, tiek per vieną koją priekyje.

Lengvos suknelės kartais turi kelis skeltukus – lygaus audinio po vieną. Skeltukas būna atviras arba subtiliai paslėptas užkeitimu ar dekoro elementais. Skeltuko akcentas puikiai tiks daugeliui suknelių siluetų, pavyzdžiui, A linijos, modifikuotos A linijos, prigludusiai ir išryškinančiai figūros linijas.

Perregimos medžiagos

Perregimi lygūs audiniai, tokie kaip šilkas, organza, tiulis, suteikia suknelei lengvos romantikos ir paslapties. Įspūdingiausiai iš šių audinių atrodo suknelės pūstu sijonu ar pūstomis rankovėmis su vienu ar keliais skeltukais.

Taip pat perregima gali būti viena iš suknelės dalių arba viršutinė dalis: permatoma palaidinė derinama su lygaus audinio apačia arba atvirkščiai: lygi viršutinė dalis – su lengvu sijonu.Tačiau dažniausiai visa suknelė spinduliuoja vientisą lengvumą. Prie šios tendencijos priskirčiau ir plazdančias, permatomas tiulio sukneles.

Atviras petys

Kartais reikia tiek nedaug: asimetrija ir vienas atidengtas petys suteiks įvaizdžiui šarmo, išskirtinumo ir koketišumo. Prie tokio atvirų pečių sprendimo labai gražiai atrodo skirtingo ilgio auskarai. Šios suknelės spinduliuoja moterišką grakštumą – jos subtiliai pabrėžia nuotakos kaklo liniją ir išryškina krūtinę. Labai gražus derinys – atviras vienas petys ir viena rankovė, o kad būtų dar žaismingiau – skeltukas priešingoje pusėje.

Uždaresnis vestuvinės suknelės priekis

Pečius atidengianti suknelė su paslėpta iškirpte arba be iškirptės atrodo labai elegantiškai ir subtiliai. Ji spinduliuoja moteriškumą ir kartu neatidengia daug kūno, todėl su ja jausitės labai patogiai. Ši tendencija itin populiari tarp rudens ar žiemos sezono nuotakų.

Atsižvelgiant į kitų metų tendencijas, pastebima, kad dizaineriai atsisako iškirpčių ir pailgina rankoves. Kiek uždaresnę apykaklę turinti suknelė, ilgos rankovės, linijas subtiliai išryškinantis siluetas alsuoja nepriekaištinga elegancija ir atrodo rafinuotai. Prie tokios suknelės nereikės kaklo papuošalo, apyrankės, o grakštų, elegantišką įvaizdį paryškins minimalistinio stiliaus auskarai.

Aukštesnio kaklo suknelė ilgomis rankovėmis sudarys tobulą tandemą su nėriniuotu audiniu. O asociacijas su senaisiais laikais sukurs kiek platesnės ties riešu su-
segamos rankovės.

Vestuvinis nuotakos kostiumas

Švarko ir kelnių deriniai tarp nuotakų populiarūs jau kuris laikas, tad dizaineriai ieško to, kas leistų išsiskirti, pabrėžti unikalumą. Kartais kelnės derinamos su įdomesniu apsiaustu ar šleifą turinčia palaidine.

Taip pat vis dar madingi minimalistiniai lygaus audinio švarko tipo vestuvinių suknelių variantai – nuo trumpos iki ilgos. Tokios suknelės išlaiko dalykinio švarko siluetą bei detales, pabrėžia moteriškumą, unikalumo suteikia puošybos elementai, tokie kaip gėlės ar kitos rankų darbo detalių kompozicijos.

Vienos sagos stilingas švarkas, kelnės ir ilgas šydas – originalumo bei elegancijos derinys. O gal nėriniuotos rankovės, kai lygaus audinio švarko akcentas? Vestuvėms vasarą nebūtina rinktis kelnių – tobulas sprendimas prie dailaus švarko yra šortukai.